Jump to content

Welcome to GameNation
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Viitorul GameNation - clarificari

* * * * * 2 votes

 • Please log in to reply
414 replies to this topic

#1
IceMan

IceMan

  Administrator

 • Administrator
 • 581 posts

Salut,

 

Cu certitudine este nevoie de niste clarificari din partea mea, cat si a staff-ului GameNation fata de voi, cei care ne sustineti proiectul.

A fost o saptamana de downtime a forumului/site-ului din cauza ca a expirat hosting-ul. A durat atat repunerea lui in picioare deoarece am vrut neaparat sa clarific intern cine mai este cu adevarat interesat de proiect si in ce masura putem continua, sa stim in linii mari ce planuri de viitor avem. In momentul de fata am renuntat la hosting-ul ce-l aveam, acesta va fii reluat in momentul in care vom avea servere cu suficienti clienti pentru a merita sa-l platim, iar hosting-ul ce-l folosim acum nu expira, deci nu vor mai fi momente de downtime din acest motiv. Asadar planurile GameNation:

 

- Promovare site prin review-uri: Blackz se ocupa in continuare de colaborarile derulate in prezent cu partenerii nostri, avand chiar discutii si propuneri de noi parteneriate pentru review-uri

- CS: vom analiza situatia concreta, daca merita sau nu sa deschidem un server (fie el CS:GO sau 1.6), daca avem sau nu un numar suficient de mare de oameni interesati sa activeze in mod regulat

- CoD: am avut server, nu am avut suficienti oameni interesati, nu exista momentan planuri pentru a redeschide un alt server

- GTA SAMP: Moro lucreaza pe parte de script in limita timpului disponibil, persoanele din pozitia de "Ajutor SAMP" testeaza si contribuie cu idei de dezvoltare, iar eu coordonez activitatea; nu exista un timeline bine definitv, cert este ca gamemode-ul este 100% functional, multe din problemele importante au fost rezolvate, foarte multe idei implementate, urmeaza sa implementam ultima serie de idei importante pentru a crea un flux de joc, dupa care sa testam si cel mai probabil sa lansam serverul - evident, va mai dura o perioada de timp pana sa se intample asta

- MTA: proiectul s-a anulat, Valens renuntand

- GTA RP: nu mai exista un proiect, insa exista un plan (nu intru momentan in detalii, revin cand avem ceva sigur)

- Minecraft: nu exista in prezent o versiune stabila, iar Wizard a renuntat momentan la proiect. Nu stim cu certitudine daca vom mai dezvolta pe viitor un server sau nu

- MU: echipa administrativa care a pus bazele comunitatii de MU a renuntat din motive personale, avem planuri de continuare a proiectului cu forte relativ proaspete, dar nu putem estima o data anume la care am putea relansa server-ul

- TF2: server-ul este pregatit, insa nu consider ca merita sa achizitionam hosting doar pentru acesta, aducand un numar redus de clienti

- Trackmania - idem TF2

 

In alta ordine de idei, s-au intamplat urmatoarele:

- Blackz32 a fost numit ca administrator, el va raspunde pentru majoritatea problemelor voastre (mai putin cele legate de servere)

- MoroJr a fost numit moderator global, fiind unul din stalpii de sustinere ai acestei comunitati

- au fost demisi unii moderatori (inclusiv globali), din motive de incompatibilitate cu functia

- urmeaza sa mai recrutam cativa moderatori

 

IceMan,

Administrator GameNation.ro


 • Fresh, Hammer, Mihnea and 8 others like this

#2
L0L

L0L

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,046 posts

O intrebare. Si tu ce raspunsuri astepti de la noi?..#3
IceMan

IceMan

  Administrator

 • Administrator
 • 581 posts

O intrebare. Si tu ce raspunsuri astepti de la noi?..

Nu cred sa fi cerut vreun raspuns. :)
Am lasat topicul deschis pentru comentarii sau intrebari, daca este cazul.#4
2dor

2dor

  powered by 2dor

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPip
 • 539 posts
Opinie pentru consumatori. Semnatura mea ramane valabila.

Edited by 2dor, 22 November 2014 - 01:05 AM.

 • daimon and Dănuț like this

#5
ila2k

ila2k

  Random Player

 • Membru GameNation
 • PipPipPip
 • 62 posts

Esentialu` la jocu` de sah.e deschiderea!


 • IceMan, Fresh and Megaspeeder like this

#6
tsubyke

tsubyke

  Overly Attached Geek

 • Banned
 • PipPipPipPipPipPip
 • 867 posts

ponta_2.jpg


 • Pante likes this

#7
L0L

L0L

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,046 posts

Iceman, cum vrei sa ai jucatori pe sv-re cand tu nu ai niciun sv deschis#8
Motanul Biped

Motanul Biped

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,171 posts

Începusem să cred că toate certurile de pe aici le-am purtat în capul meu cu eu însumi. Se pare că îmi mențin sănătatea mintală (hai gata, nu mai râdeți!). 

 

Meanwhile...

 

V4VW0MG.jpg

 

Cred că sunt câteva probleme cu data de la anumite funcții ale forumului și cu câteva contorizări (date eronate la "ultima conectare" și număr crescut sau scăzut de posturi la anumiți utilizatori, destul de imposibil din moment ce forumul nu a putut fi accesat timp de câteva săptămâni bune). 

 

Nu cred că aveți nevoie de 200 de moderatori, ci de o mână de oameni care să fie activi și cărora să le pese de această comunitate. Utilizatorii reprezintă comunitatea, nu invers. Altfel este doar un circlejerk de moderatori. 

 

Bonus, câteva fraze din PM-urile mele (asta dacă nu le-ați citit deja):

 

Eu încă cred că situația se poate remedia iar comunitatea încă poate să devină populată, pentru asta desigur este nevoie de o organizare bună, de motivație, de pasiune și de oameni care atunci când intră pe forum să nu se gândească "Hai ca poate prind acum în 5 minute să dau un warn să mă simt bine" ci să gândească "Haide să fac ceva util pentru comunitate".

 

Înțeleg, îți lipsește motivația, ție și multor altor moderatori. Problema este că mulți privesc această comunitate ca pe ceva din care au un câștig direct, fie aere de superioritate în fața utilizatorilor, fie limbi în fund, fie aprobarea propriilor opinii. Eu crezi că mi-am pierdut zeci zile din viață scriind posturi și articole kilometrice pentru așa ceva? Nu, am orgoliul mare în mod natural, nu am nevoie de stimulente iar funcție în această comunitate știam că nu o să primesc niciodată. Am făcut toate acestea în speranța că am să mă îmbunătățesc pe mine, în speranță că am să învăț să gândesc și să mă exprim mai bine. Din toate experiențele și lucrurile pe care le faci pe parcursul vieții o să ai ceva de câștigat, iar acest fapt trebuie să reprezinte sursa principală de motivație, nu altceva. 

 

Cred că ați putea să vă organizați mai bine și ar fi și mai mulți moderatori activi dacă ați păstra o legătură mai strânsă (conferințe regulate pe skype, apeluri/mesaje telefon, fixare de obiective săptămânale). Sunt oameni pe la MU sau alte jocuri care cred că ar fi mai activi în situația asta.

 

Nu cred că impasul în care se află acum GameNation nu poate să fie depășit cu puțin mai multă muncă și reclamă bine plasată. Nu încercați să faceți serverele perfecte din prima clipă pentru că este imposibil acest lucru și o să ridicați niște așteptări mult prea mari. Încercați să deschideți serverele cât mai rapid (în fond jocurile îmbătrânesc iar interesul oamenilor dispare) și să le îmbunătățiți pe parcurs, să adăugați acel ceva pe care nu îl au alte servere, acel ceva care o să aducă jucători pe servere.

 

Dar să presupunem că nu sunt suficienți oameni interesați să joace cine știe ce jocuri vechi de 14 ani (majoritatea jucătorilor de MU și SAMP probabil joacă pentru comunitate, pentru prietenii vechi de altă dată, nu pentru minunățiile de jocuri ce sunt MU -chat 3d- și SAMP). Se poate promova comunitatea în DOTA sau în LOL, unde abundă cu români. Pot să vină aici fie pentru discuții fie pentru concursuri sau articole legate de jocul respectiv. Mai sunt și alte jocuri în care se poate face acest lucru, fie guilde românești din diverse MMO-uri (care dacă nu sunt gigantice nu au un forum propriu și pot să discute lejer pe aici, într-un topic/secțiune a guildei respective) fie în alte jocuri online (WoT, PoE, ș.a.m.d.).

 

Promovarea ar merge și în realitate, fie în baruri/terase frecventate de hipsteri/gameri fie în licee și facultăți. Banalele pliante sau pur și simplu o menționare a comunității.


Edited by Motanul Biped, 22 November 2014 - 01:57 AM.

 • axelutz and Radu like this

#9
tsubyke

tsubyke

  Overly Attached Geek

 • Banned
 • PipPipPipPipPipPip
 • 867 posts

Inchideti forumul ca iar a luat-o razna motanul =))


 • Ebola and Dănuț like this

#10
Motanul Biped

Motanul Biped

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,171 posts

Bonus 2

 

Observ că au dispărut câteva topicuri pe care le-am făcut la feedback. Sunt destul de sigur că am deschis mai multe topicuri cu propuneri.#11
IceMan

IceMan

  Administrator

 • Administrator
 • 581 posts

tsubyke, apreciez umorul, dar cel de calitate (daca intelegi unde bat). :)

 

L0L, eu am impresia ca fie n-ai prea inteles mesajul transmis de mine mai sus, fie ai venit cu intentia de a crea tensiune in randul utilizatorilor sau a staff-ului. Te-as intreba unde anume am mentionat eu de jucatori pe servere, dar ma abtin. Te rog sa recitesti ce am scris eu si daca ai venit cu rea-vointa, te rog sa renunti.

 

Motanul Biped, cand esti pus in fata situatiei este putin mai greu decat la nivel teoretic. Ai dreptate doar partial. Cat despre topicuri ce-au disparut, da, am folosit un backup de pe 06.10. Am sa ma uit peste propunerile tale de la feedback.#12
tsubyke

tsubyke

  Overly Attached Geek

 • Banned
 • PipPipPipPipPipPip
 • 867 posts

Si eu apreciez stafful,dar cel serios care nu doar duce cu zaharelul aia cativa oameni care au mai ramas pe aici de 7 luni de zile ( daca intelegi unde bat ) .

 

 

Tensiune in randul utilizatorilor...care utilizatori ? Las-o asa ca pe urma ma trezesc si cu ban si raman 3 insi pe forum in loc de 4.#13
L0L

L0L

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,046 posts

Ma abtin -_-#14
IceMan

IceMan

  Administrator

 • Administrator
 • 581 posts

Si eu apreciez stafful,dar cel serios care nu doar duce cu zaharelul aia cativa oameni care au mai ramas pe aici de 7 luni de zile ( daca intelegi unde bat ) .

 

 

Tensiune in randul utilizatorilor...care utilizatori ? Las-o asa ca pe urma ma trezesc si cu ban si raman 3 insi pe forum in loc de 4.

Am inteles, nu esti dispus sa aduci o contributie pozitiva, esti aici doar sa arunci cu pietre si sa aduci comentarii de prisos, eventual sa-ti bati joc.

Daca vrei iti fac si topic dedicat unde sa-ti enumeri nemultumirile si promit ca n-am sa te intrerup acolo, insa aici lasa-i te rog pe cei care chiar vor sa vina cu ceva constructiv. :) Nu am inteles si n-am sa inteleg vreodata de ce cineva ar activa intr-un loc unde nu-i face placere (sau in cazul de fata considera staff-ul incompetent).

 

@L0L, mai bine. :) si te rog sa iti schimbi avatarul, este jignitor pentru oricine il vizualizeaza.#15
Motanul Biped

Motanul Biped

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,171 posts

Și totuși, unul dintre motivele pentru care am plecat de pe link a fost tocmai acea replică pe care o aruncau zeflemitor toți moderatorii. Nu, nu aia cu Warn up, spamerici! ci aia cu Dacă nu îți convine ești liber să pleci!


Edited by Motanul Biped, 22 November 2014 - 02:30 AM.

 • psychedeliqueee and axelutz like this

#16
IceMan

IceMan

  Administrator

 • Administrator
 • 581 posts

Și totuși, unul dintre motivele pentru care am plecat de pe link a fost tocmai acea replică pe care o aruncau zeflemitor toți moderatorii. Nu, nu aia cu Warn up, spamerici! ci aia cu Dacă nu îți convine ești liber să pleci!

De acord cu tine, dar din nou, partial.

Atunci cand cineva vine cu o nemultumire (sau mai multe) si o expune cu argumente si posibile solutii, sunt total de acord sa stau sa dezbat problema si sa vedem cum o putem remedia. Dar atunci cand cineva vine cu un umor de prost gust, mistouri ieftine si luat peste picior atunci nu mai sunt de acord. Sau cel putin asa vad eu lucrurile.


 • Radu likes this

#17
tsubyke

tsubyke

  Overly Attached Geek

 • Banned
 • PipPipPipPipPipPip
 • 867 posts

Tu chiar vorbesti serios acum ? Lol...

 

 

Cred ca ai fost putin cam mult timp inactiv pe aici si nu prea ai fost atent cine arunca cu pietre sau cine v-a sustinut atata timp(nemeritat) dar nu mai conteaza.

 

Nu am zis ca staff-ul este incompetent,doar anumiti oameni din staff sunt incompetenti , ceilalti sunt doar plictisiti si lipsiti de chef/timp.

 

Nemultumiri ? Pai pana dimineata nu cred ca am timp sa scriu toate prostiile facute de oameni din staff ( ma refer la sectiunea de MU in general ca restul nu prea ma intereseaza ) .

 

Ati avut un server de 300 de playeri online de care nu ati fost in stare sa aveti grija si sa-l "conduceti" , erau 10+ moderatori din care doar 2 mai activau pe sv , pe restul ii durea in cot. Mai era un moderator de a intrat odata sa faca un event , nu i-a iesit eventul si au fost cativa playeri care comentau pe post si de atunci s-a panicat omul si 2 luni de zile cat a mai tinut serverul nu a mai intrat deloc =))

 

Sa nu mai zic ca atunci cand ati inchis serverul de MU se discuta de o perioada de 2 saptamani / maxim o luna de zile pana se va relua serverul , ati achizionat un server season6 , ati platit un host si ghici ce...baietii din staff nu au fost capabili sa-l seteze,l-at lasat pe Wizard sa se descurce singur care saracul nu are treaba cu sectiunea de MU si cu acest joc ( din cate stiu ) . Damian daca dorea sa faca vreo setare sau ceva la server cand testa de unul singur nu putea pentru ca doar tu aveai acces la server si intrai cam rarut ( din an in paste ) .

 

Mai zic ce ma deranjeaza? Faptul ca doar bunny a fost singurul care a iesit in fata si a zis "Da,nu ne descurcam , nu suntem capabili sa facem serverul" , restul ca sa nu mai zic cine in continuare sunt pe modul LM , aroganta inainte de toate , noi avem dreptate , playerii sunt plebea n-au dreptul la parere decat daca este constructiva , pardon POZITIVA.

 

Cum am mai zis de n ori , serverul de MU s-a inchis pe 14 aprilie ,  acum 7 luni de zile , macar din bun simt pentru aia 200 de prosti care au stat si au jucat pe server cand pica din 5 in 5 minute si sunau telefoanele la 4,5 dimineata sa refacem party,pentru tampitii astia de isi pierdeau noptile pe server(cazul meu) faceam un server 97D (care orice limitat in ale MU-ului poate sa-l faca) si ii lasam sa se joace pana rezolvam ceva cu season6 sau ce urma sa deschidem.

 

 

Te simti luat peste picior?Asa ne-am simtit si noi de 7 luni de zile,hf.


Edited by tsubyke, 22 November 2014 - 02:49 AM.

 • axelutz likes this

#18
Motanul Biped

Motanul Biped

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,171 posts

 

Și totuși, unul dintre motivele pentru care am plecat de pe link a fost tocmai acea replică pe care o aruncau zeflemitor toți moderatorii. Nu, nu aia cu Warn up, spamerici! ci aia cu Dacă nu îți convine ești liber să pleci!

De acord cu tine, dar din nou, partial.

Atunci cand cineva vine cu o nemultumire (sau mai multe) si o expune cu argumente si posibile solutii, sunt total de acord sa stau sa dezbat problema si sa vedem cum o putem remedia. Dar atunci cand cineva vine cu un umor de prost gust, mistouri ieftine si luat peste picior atunci nu mai sunt de acord. Sau cel putin asa vad eu lucrurile.

 

 

Omiți totuși faptul că oamenii nu sunt roboți, au și ei frustrări, emoții și evident că o să le reverse din când în când. Am și eu momente în care pot să argumentez și chiar să scriu argumente în formă matematică și momente în care evident mă implic și emoțional și ca atare folosesc altă formă de prezentare a argumentelor.  Miștourile nu exclud întotdeauna argumentele. Cam aceasta este problema, pe aici am rămas doar o mână de oameni care mai activăm în 2-3 topicuri. Am mai repetat, nu a existat o legătură sănătoasă între staff și utilizatori. Cazul recent, forumul nu mai putea fi accesat și nu apărea nici măcar un mesaj banal cu "Momentan ne ocupăm cu câteva probleme interne, o să revenim cât mai curând posibil. Vă mulțumim pentru înțelegere!". Au fost zeci de cazuri aici în care pur și simplu nu a existat nici măcar o inițiativă de informare a utilizatorilor, singura chestie rămasă acestora fiind speculațiile. Alt caz, atunci când tu ți-ai anunțat absența pentru câteva luni. Ai făcut asta doar la secțiunea internă. Eu nu cred că absență administratorului comunității îi privește doar pe ceilalți moderatori, eu cred că are legătură cu întreaga comunitate. Valabil și pentru alți moderatori care au făcut la fel.

 

O bună comunicare între staff și utilizatori elimină posibilele frustrări. Ambele părți câștigă.


Altă problemă, observ că atunci când îmi editez un post acesta își pierde formatarea textului.


Edited by Motanul Biped, 22 November 2014 - 02:52 AM.


#19
IceMan

IceMan

  Administrator

 • Administrator
 • 581 posts

tsubyke,

 

Vezi ca se poate si altfel? :)

Hai sa o luam punctual:

- inteleg ca te referi strict la staff-ul de la MU (unde au ramas doar 3-4 oameni in momentul de fata)

- nu m-am implicat foarte mult la MU, nu ma pricep si am spus-o in repetate randuri, dar asta nu scuza proasta organizare care a fost

- acces la server nu aveam doar eu

- cunosti doar partea povestii care vrei s-o crezi tu, in realitate e destul de diferita, sa stii

- problemele cu serverul vechi erau majore... si erau probleme tehnice, nu administrative (au fost si administrative, nu neg, dar alea se remediau relativ usor)

- nu stiu ce se intampla pe serverul de MU (event-uri etc), asa ca n-am sa intru in subiect

- sa lucrezi la un server de MU necesita luni de zile, poate chiar 1-2 ani daca vrei ceva de calitate si unic in felul sau, asta daca esti priceput. Nu cred ca ar avea sens sa lucram la un 97D de care mai sunt prea putini oameni interesati ca apoi sa lucram in paralel la un alt server, ar crea doar nemultumiri de ambele tabere

 

Motanul Biped,

 

Forumul nu putea fi accesat pentru ca pur si simplu nu mai exista, asadar nu aveam cum sa-i setez vreun mesaj. Faptul ca nu a mai functionat din senin a fost o problema organizatorica, eu fiind absent si nefiind la curent cu problemele cu care se confrunta comunitatea. M-a informat Wizard, insa pentru mine era putin cam tarziu, fiind nevoie de timp sa ma interesez despre ce e vorba si cum putem rezolva si in ce conditii merita sa continuam ce tip de hosting etc, avand in vedere ca el a renuntat la administrare. Din punctul meu de vedere, eu cred ca am informat utilizatorii cu tot ce era nevoie, atunci cand a fost ceva important de stiut (exceptie cazul forumului, desi din cate stiu s-a postat pe pagina de facebook - stiu, nu toata lumea foloseste, dar e un anunt).

Absenta mea din motive personale era un anunt de interes intern, nicidecum pentru utilizatori, din mai multe motive. In primul rand eu nu am fost/nu sunt singurul administrator de aici, la vremea respectiva fiind si quantum pe tehnic si Wizard pe administrativ, deci comunitatea a continuat fara probleme si in absenta mea, asadar nu a afectat cu nimic (cel putin teoretic). In plus, exista cate un responsabil pentru fiecare categorie in parte si mai multi moderatori, faptul ca absenteaza unul din ei nu afecteaza activitatea forumului sau a vreunui server. Am vrut sa facem totul in asa fel incat sa nu depinda totul de o persoana anume.#20
Motanul Biped

Motanul Biped

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,171 posts

O să rămână forumul în stadiul actual (folosind backup-ul din 6 octombrie)? Dacă da, s-ar pierde destul de multe lucruri, inclusiv ultimul review pe care l-am scris.


Edited by Motanul Biped, 22 November 2014 - 03:59 AM.