Sistem Myria Live V29 Review - GameNation

Oct
17

Sistem Myria Live V29 Review

Sistemele desktop gata asambate nu sunt specialitatea noastră, iar pentru orice persoană care are minimul de cunoștințe în acest domeniu, astfel de sisteme ar trebui evitate. Motivul este simplu. O configurație prost gândită și dezechilibrată, unde de cele mai multe ori găsești un procesor performant dar cu o placă video integrată sau invers, surse no-name care reprezintă în timp un pericol pentru sistem sau cu o carcasă cu tabla asemănătoare conservelor de pește.
Și în continuare astfel de sisteme sunt cumpărate, și asta din cauza promovării de lanțurile de hyper-market-uri, frica oamenilor de cumpărăturile online, garanții și lista poate continua.

Pe langa sistemele ale unor branduri consacrate precum Dell, HP, Lenovo sau Fujitsu, există și branduri autohtone, precum Myria. Aceast integrator propune o ameliorare a problemelor sistemelor gata configurate menționate mai sus, sub numele de cod Myria Live V29.

Specificații

IMG_4755

Judecând după componentele din dotare și prețul, Live V29 este un sistem destinat light gaming-ului și celor care Ultra pe Full HD la peste 60 FPS sunt doar la stadiul de vis sau concept.

Pentru început, tot ansamblul se sprijină pe o placă de bază ASRock 960GM-VSG3 FX, pe socket AM3+ și în format mATX. Un model entry-level, fară prea multe dotări, ci doar un minim de 4 porturi USB 2.0, 4 porturi SATA 2 și doar 2 sloturi de memorie RAM. Economie la greu, dar mulți or să strâmbe din nas, căci au mai apărut și niște SSD-uri care cer SATA 3 iar gamerii mai folosesc pe lângă mouse și tastatură și un gamepad sau două, că FIFA merge mai bine în 2.

IMG_4761IMG_4765

Capacitatea memoriei RAM pe acest sistem este de 4 GB, ce rulează la o frecvență de 1600 MHz. Fiind un sistem destinat light-gamingului o asemenea capacitate este decentă, dar dacă țintiți spre fapte mai mărețe, urmăriți instalarea a unui încă modul de 4 GB.

AMD FX-6300 este inima configurației. O alegere inspirată, acest model de procesor fiind suficient de puternic pentru a face față fără probleme la cele mai complexe sarcini, ajutat și de cele 6 nuclee. Partenera de joacă a FX-ului este un R7 260 cu 1 GB DDR5 și un bus de 128 bit, în implementarea celor de la ASUS. Este varianta DirectCU II, sau garanția unei soluții de răcire care facă față fără strop de transpirație în fața celor mai ridicate temperaturi și să mulțumească chiar și cele mai fine urechi. Dar un R7 260X ce avea dragă Myria? La urma urmei diferența de preț din magazin a celor 2 e de o shaorma, nu mă pot gândi care ar fi aceasta la nivel de companie. Iar 5-6 FPS-uri în plus nu strică niciodată.

gpu-z cpu-zIMG_4768

Un HDD Seagate cu o capacitate arhisuficientă de 1 TB, cu interfață SATA 3, se ocupă de stocare, iar o sursă Zalman ZM500-LX furnizează energia necesară rulării componentelor. Aceasta dispune de un singur rail pe linia de 12v, de 37 A, ce asigură un nivel ridicat de stabilitate, o eficiență de 84%, un ventilator de 120 mm inteligent și o serie de protecție care să ferească componentelor de evenimente neplăcute.

IMG_4764 IMG_4762

Toate acestea sunt găzduite într-o carcasă modestă, un Cooltek X2. Un format ATX și middletower, generic aș putea spune.
Ca și dotări nu oferă nimic spectaculos, un locaș pentru un drive de 3.5 și trei locașuri pentru unități de 5.25. Ca și conectivă avem un port USB 2.0, unul 3.0 și două jack-uri, pentru căști și microfon. De răcire se ocupă doar un singur ventilator, poziționat în partea frontală, de 120 mm. Acesta este sub formă de X și în timpul funcționării este iluminat roșu, fară a exista vreo posibilitate de a dezactiva acest efect.

IMG_4758 IMG_4759 IMG_4769
Performanțe

Testele rulate au urmărit evidențierea rezultatelor în activitățile zilnice(browsing, editare text, rulare filme) dar și a performanțelor în aplicațiile ce necesită un nivel de calcul mai ridicat(randare, performanțe in aplicații 3D, conversii).
Testele jocurilor au fost realizate la o rezoluție de 1920×1080, la presetul High.

 

x264 pi1m

 

cinebenchcpu cinebenchopengl

uninginevalley uningineheaven

handbrake

cloudgate icestorm firestrike skydiver

jocuri
Concluzie

 

Per total, la prețul de 2.000 lei, sistemul MYRIA Live V29 propune o configurație reușită și echilibrată, contrar criticilor mele aduse la începutul articolului asupra acestui tip de sisteme. Mici remarci privind placa de bază și placa video, însă care pot fi trecute cu vederea de unele persoane. Mă bucură faptul că integratorii locali lansează pe piață ușor, ușor astfel de soluții care încep să arate cu adevărat a sisteme desktop, atât din prisma prețului cât și a performanței. Sigur, calitatea finisării și a suportului nu se poate compara cu cea oferită de Dell sau Lenovo, însă cu feedback-ul utilizatorilor și o echipă care să țină cont de acesta lucrurile pot ajunge la valori normale.

 

OgSNeN2

About Andrei A.