Kingston HyperX Cloud Pro Review - GameNation

Jul
01

Kingston HyperX Cloud Pro Review

Brand-ul Kingston se bucură de o imensă reputație pe piața memoriilor RAM și a dispozitivelor de stocare, fiind totodată și unul din liderii pe acest segment de piață. Reputația a fost clădită pe seama fiabilității produselor, fie ele adresate segmentului consumer, enterprise, sau cel adresat gamerilor, HyperX, astfel că astăzi numele Kingston și HyperX reprezintă fară doar și poate o garanție a calității.

Istoria bazată exclusiv pe producerea de medii de stocare și memorii RAM a fost întreruptă în acest an, odată cu decizia celor de Kingston de a face un pas și mai departe în segmentul dedicat gaming-ului și sporturilor electronice. Aceștia, în parteneriat cu producătorul de periferice suedez QPAD, au lansat headset-ul HyperX Cloud Pro, un produs extrem de atractiv prin prisma specificațiilor de top dar și a fiabilității. Cloud Pro a fost deja propulsat pe marea scena a pro gaming-ului, făcând parte din gear-ul unor echipe precum Alliance sau SK-Gaming.

Modelul a ajuns și pe bancul nostru de probe, așa că în rândurile ce urmează analizăm și disecăm o pereche de căști ce promit multe.

 

Specificații

Diametru difuzoare : 53 mm

Frecvenţă răspuns : 15 – 25.000 Hz

Sensibilitate : 98 dB

Impedanţă : 60 Ω

Frecvenţă răspuns microfon : 10 – 12.000 Hz

Greutate : 350 g

 

Construcție și design

Simplitatea și frumusețea sunt cuvintele care descriu cel mai bine acest headset. Combinația de roșu și negru este o emblemă a diviziei HyperX. Este clasică, însă cei de la Kingston au dus-o la un nivel care să-ți stârnească admirația și să atragă privirile încă de la început. Inițial m-am așteptat la modificări pe partea de grafică pentru acest nou segment de produse, dar iată că Cloud Pro folosește aceeași rețetă ca și cea de pe memoriile RAM și mediile de stocare din gama HyperX.

Pe fiecare cupă a caștilor este prezentă o porțiune de aluminiu, unde se află logo-ul HyperX, în timp ce restul zonei este construit dintr-un plastic dur, cu o textură asemănătoare cauciucului. Iar ca adversarii tăi să știe că au de-a face cu cineva echipat cu cele mai bune produse, au cusut logo-ul HyperX în partea de sus a benzii de susținere, îmbracată într-o imitație de piele.

Șasiul este construit din alumiu, asigurând astfel o rezistență mult crescută dar păstrând în același timp un nivel al greutății redus. De altfel toate elementele au primit un tratament preferențial în ceea ce privește calitatea materialelor folosite, astfel că au un cuvânt greu de spus asupra confortului, însă vom discuta acest aspect mai târziu.

Pachetul este unul consistent, cei de la Kingston oferind tot tacâmul de accesorii necesar. Pe lângă prelungitoarele și splittere-le standard, primim un controller in-line, un săculeț dintr-un material foarte calitativ și secționat corespunzător, pentru transportul facil al căștilor și al cablurilor aferente în cazul deplasării la un LAN Party. De asemenea, pachetul mai conține încă o pereche de pernițe, microfonul detașabil dar și un splitter hardware.

Lungimea cablului jack este de 1 metru, insuficientă pentru foarte mulți utilizatori. Salvarea vine cu prelungitoarele, în special al celui pe care se află și controller-ul, care mai adaugă încă 1 metru la lungimea disponibilă.

Caracteristica căștilor care m-a impresionat cu adevărat este diametrul difuzoarelor dinamice folosite. Colaborarea QPAD și Kingston s-a rupt de la hora producătorilor ce folosesc difuzoare cu diametrul cupris între 40-50 mm și a dotat Cloud Pro-ul cu difuzoare cu un diametru de 53 mm.

IMG_1640IMG_1643IMG_1656IMG_1647IMG_1662

Experiența în utilizare

Căștile ca și produs reprezintă pentru mine un rău necesar. Îmi oferă exact ceea ce am eu nevoie, iar folosindu-le de vreo 4 ani încoace aproape zilnic, timp de 5-6 ore continuu, am o experiență bine definită în ceea ce privește confortul. Fac parte din categoria celor care au clăpăuge, iar dimensiunile mari ale urechilor și utilizarea îndelungată a căștilor îmi provoacă deseori dureri și disconforturi. Nu de puține ori mi s-a întamplat să mă trezesc cu dureri mari ale cartilajelor urechilor, chiar după sesiuni de doar 2-3 ore.

Cu HyperX Cloud Pro treaba stă altfel, pentru că materialele sunt alese cu cap iar pernițele sunt făcute așa cum trebuie. Este chiar o bucurie să porți pernițele, fie că vorbim de cele din spumă cu memorie(pre-echipate), sau cele din material textil, care mie personal mi s-au părut puțin mai confortabile. Trebuie însă să vă alegeți cu cap aceste pernițe, pentru că fiecare are avantajul și dezavantajul său. Cele din spumă oferă o izolare fonică, atât din exterior spre interior dar și invers, excelentă, perfectă pentru sesiunile de gaming sau LAN-urile unde concentrarea trebuie să fie maximă. Sigiliul format de acestea aduc și o mică îmbunătățire asupra volumui sunetului, cel puțin după părerea mea, însă faptul că stau mai strânse pot provoca și o mai mare încalzire a zonei urechilor. Materialul textil de pe cealaltă pereche de pernițe nu izolează la fel de bine ca și cele anterioare, pierde o idee volum și bass, însă mie cel puțin îmi oferă o senzație de confort puțin mai ridicată.

Experiența mea în ceea ce privește calitatea sunetului reprodus este pur subiectivă în acest caz, pentru că fiecare percepe sunetul într-un mod diferit. Oricât de fin am avea simțul auzului totuși, nu cred că HyperX Cloud dă rateuri mari. Headset-ul a fost folosit mai mult în jocuri de tip FPS, MOBA, RPG-uri dar și unele indie-uri. Nu am întâlnit probleme grave în ceea ce privește naturalețea sunetului, însă cu o poziționare mediocră. Îl găsesc perfect pentru jocurile de acțiune, pentru că reproduce precis efecte precum explozii, împușcături, urmăriri, etc, dându-le în același timp o notă mai dinamizantă. În audiția muzicală caștile se comportă excelent, și suprinzător, poate mai bine decât în jocuri. Este capabilă de un spectru larg de frecvențe, un bass impresionant, iar fiecare notă și cuvânt este reprodus exemplar.

Despre microfonul detașabil n-aș avea prea multe de spus, având o calitate suficientă pentru comunicarea eficientă cu coechipierii. Are totuși și bubele sale, pentru că s-ar fi putut lucra puțin mai mult la partea de izolare dar și la zgomotul de fundal.

 

Concluzie

Headset-ul Kingston HyperX Cloud Pro poate nu este cel mai avansat produs din punct de vedere tehnologic din lume, însă are anumite atuuri care vă pot face să renunțați la produsele concurente. Impresionează prin construcția solidă dar ușoară, prin nivelul de confort ridicat, chiar și utilizate îndelungat, dar și calitatea ireproșabilă în audiția muzicală. HiFI!

De altfel Cloud Pro se bazează pe un model al celor de la QPAD destinat audiției muzicale, însă este acum promovat ca produs destinat lumii e-gaming-ului. În jocuri căștile oferă o experiență bună, însă care nu impresionează foarte mult. Are unele lacune, mai ales pe partea de poziționare, însă nu sunt cu nimic mai prejos decât produsele concurente, cu aceeași destinație.

5 stele

About Andrei A.