HTC One M8 Review - GameNation

Jul
28

HTC One M8 Review

Segmentul high-end al telefoanelor este o cușcă de lei, unde dacă ai greșit, greu te mai poți redresa, comparativ cu segmentul mainstream, unde poți repara gaura cu încă un model nou sau un refresh la cel actual. Din această cauză atenția la detalii și plecarea urechii la comunitatea online poate face diferența dintre un produs excelent și unul mediocru. HTC a lansat acum aproximativ 4 luni pe piața din România flagship-ul companiei, HTC One M8. Acest terminalul promite extrem de multe, așa că l-am testat, analizat și comparat, și iată ce a ieșit.

Specificații

CPU : Quad-Core Krait 400 cu o frecvență de 2.3 GHz

GPU : Adreno 330

Display : 5 inch cu o rezoluție de 1920×1080 pixeli (densitate de 441 PPI) ; display IPS

RAM : 2048 MB

Stocare : 16/32 GB, cu posibilitatea montării unui card microSD

Camera : 5 MP frontala, Duo camera cu 4MP Ultrapixel

Acumulator : 2600 mAh

Dimensiuni : 146 x 70 x 9.4 mm

Greutate : 160 g

Construcție și design

Capitolul design nu poate fi catalogat drept o revoluție, ci o evoluție. Nu e revoluție pentru că cei de la HTC nu s-au aruncat la modificarea din temelie a ceva ce este foarte bun și apreciat. Practic, M8 este un M7 cu mici schimbări în dispunerea butoanelor, renunțarea la inserțiile de policarbonat și utilizarea unui procent mai mare de aluminiu (90% vs 70% la M7), ceea ce e un lucru minunat, caci oferă un look și feeling extrem de elegant, premium. Un telefon unibody ce-ți va fura din start privirea și te va face să te îndrăgostești de el.
Pe latura stângă este dispus tray-ul pentru nano SIM, în timp ce pe latura dreaptă este dispus tray-ul pentru cardul microSD dar și butoanele de Volume Up/Down.
În partea din față avem falnicele difuzoare BoomSound și camera frontală, urmat de partea din spate unde întâlnim cei doi senzori foto, cele 2 flash-uri și un superb logo HTC care se integrează de minune. Portul microUSB și cel de 3.5 mm jack se află în partea de jos a telefonului, în timp ce în partea de sus regăsim butonul de Power On/Off și Lock, dar și senzorul IR.

IMG_3835IMG_3836IMG_3838IMG_3840IMG_3850
Ecran și sunet

Poate singurele lucruri care m-au făcut să spun Wow cu adevărat au fost display-ul și mai ales sunetul.
HTC One M8 dispune de un display tip LCD cu un panou IPS, cu o diagonala de 5″ și o rezoluție Full-HD, ceea ce se traduce printr-o densitate impresionantă a pixelilor de 441 ppi. Despre panourile IPS cred că tot am vorbit, oferind tot ceea ce e mai bun dintr-un display. Telefonul impresionează prin unghiuri largi de vizualizare, o reproducere fidelă a culorilor, un contrast ridicat și un nivel al luminozității excelent, adaptarea de la lumina interioară la cea exterioară făcându-se extrem de ușor.
Sunetul este încă un atuu care să confirme statutul de flagship al producatorului taiwanez. Mai știți Nokia cu ale sale telefoane XpressMusic? Ei bine, pentru o comparație cat mai fidelă, gândiți-vă că M8 are astfel de difuzoare, care se aud ceva mai tare și o claritate a sunetului ieșită din comun. Da, cam așa sunt difuzoarele BoomSound. Boom, nu?
Singurul dezavantaj notabil la capitolul sunet este lipsa unui egalizator, care i-ar fi putut ajuta enorm pe cei care vor să stoarcă tot ce e posibil din aceste difuzoare. Experiența audio cu o pereche de căști este nemaipomenită, însă vă atenționez să nu urcați volumul mai sus de 70%, pentru că expunerea îndelungată la un volum care sa-ti spargă capul va avea impact asupra sănătății.

Experiența în utilizare
Android 4.4.2, însă modificat simțitor de taiwanezi, sau mai bine spus Sense 6.. Modificat cu gust și cu cap însă, cu meniuri intuitive, fară bloatware excesiv și cu acces rapid la ultimele informații de la feed-urile preferate cu BlinkFeed.
Despre performanțe n-am putea remarca ceva anume, căci vorbim despre unul dintre cele mai puternice telefoane la momentul actual, capabil să ruleze orice aplicație, indiferent de cat de bine optimizată este.
Ce nu mi-a plăcut a fost înlocuirea butoanelor fizice cu cele virtuale. E o chestie de gust la mine, indiferent de telefon sau marca, daca nu văd butoane fizice pun o bilă neagră.
Senzorul infra-roșu e o adevarată sursă de distracție dar și un ajutor bine primit. Ce e mai drăguț decât în timpul finalei CM 2014 să închizi 2 TV-uri din 3 și nici la o secundă după un val de vorbe dulci, parcă de pe Maracana venit, să creeze o atmosferă atât de … „relaxantă“? Ce-i drept, aplicația oficială limitează asemenea fapte, căci pentru înregistrarea comenzilor unui TV ai nevoie ca acesta să fie mai întâi închis, însă stați liniștiți, sunt o groază de aplicații 3rd party care nu au astfel de limitări.
Am spus ajutor bine primit pentru că de multe ori telecomenzile mele, în drumul lor spre libertate, se rătăcesc prin Pădurea Plăpumioara, iar gasirea lor e un chin. Cu M8 e mult mai ușor, controlez 2 device-uri doar cu un singur telefon. Watch Dogs anyone?

Screenshot_2014-07-11-16-45-52Screenshot_2014-07-11-16-48-31Screenshot_2014-07-11-16-58-54Screenshot_2014-07-11-17-20-27Screenshot_2014-07-11-17-23-24Screenshot_2014-07-11-17-33-30

Camera foto

M8-ul nu se abate de la zicala Nimeni nu-i perfect, dând greși la capitolul foto.
Din pacate calitatea pozelor lasă de dorit, raportat la eticheta pe care o poartă M8, de telefon ultra-premium.
Au riscat și au continuat să doteze M8 cu senzor de 4 Ultrapixeli, ca și la predecesorul său, cu mici îmbunătățiri. Nu le-a ieșit însă.

IMAG0275IMAG0274IMAG0273IMAG0272IMAG0269IMAG0266IMAG0260IMAG0258IMAG0257IMAG0261IMAG0260

 

Bonus – IMAG0259

 
Autonomia

Bateria de 2.600 mAh oferă o autonomie ceva peste medie, însă nu e nimic extraordinar. În condiții de utilizare moderată, aceasta poate rezista undeva la 24-28 de ore. Dacă mai adăugăm sesiuni de jocuri + verificarea Facebook-ului și a mail-urilor la fiecare 15-20 de minute ajungem undeva la 12-16 ore.

Concluzii

HTC One M8 este fară doar și poate o bijuterie inginerească, fiind șlefuită de cei mai buni meșteri cu atenție atât la interior, cât și la exterior. Dispune de un design care îți fură privirea din prima, iar feeling-ul atunci când îl utilizezi e ceva aparte, pe care nu-l vezi la multe modele de telefoane. La exterior e o operă de artă, la interior e un monstru, fiind echipat cu ultima generație de procesoare, capabil să ruleze orice, indiferent de cât de solicitant ar fi.
Experiența media e de asemenea la înălțime, ajutată de display-ul superb și de cea mai bună soluție audio la acest moment. Camera și autonomia scârțâie, însă în comparație cu primul One e o evoluție.
De altfel M8-ul în sine e o evoluție, o evoluție bine primită. Nu sunt îmbunătățiri cu porția, cum vedem la alte modele, ci schimbări semnificative, care fac din M8 un etalon în acest domeniu.

5 stele

 

About Andrei A.