Hama uRage Reaper 3090 Review - GameNation

Dec
04

Hama uRage Reaper 3090 Review

Iată-ne ajunşi şi la al doilea review al unui produs din seria uRage a celor de la Hama. Este vorba despre mouse-ul uRage Reaper 3090, care prin dotările pe care le are, se vrea a fi alegerea perfectă pentru jucatorii “core”.

Specificaţii

Dimensiuni : 126 mm x 89mm x 41 mm
Interfata : USB, Plug and Play
Senzor : Avago 3090
Polling rate : 1,000 Hz
Butoane programabile : 5
Rezolutie maxima : 3500 DPI
Switch-uri : Omnron

Construcţie şi design

Pot spune că am ramas plăcut surprins de calitatea materialelor folosite şi de forma mouse-ului, dar şi de faptul că nu am reuşit să-i gasesc lipsuri majore. Încep prin a vă spune ca vopseaua folosită este mată, astfel ca nu o sa aveţi probleme cu amprentele şi ştergerea acestora. Avem de asemenea 4 patine de teflon ce vor asigura o frecare minimă. Tot în partea inferioară a mouse-ului găsim şi sistemul de modificare a greutaţii, care este alcătuit din 9 piese de metal a câte 2 grame fiecare. Mi-ar fi plăcut ca acest sistem să fie mai practic, pentru că buretele în care se găsesc greutaţile se scoate foarte greu. Sigur, nimeni nu vrea să se trezească pe birou cu o bucată de burete în care se află 18 grame de metal, însă nici să te chinui să-l scoţi in mijlocul unui meci de League of Legends cu creionul nu e convenabil.
Trecem mai departe la cablul USB. Este suficient de lung, undeva la 2 metri, si este sleev-uit, astfel căpatând un aspect vizual mult mai plăcut. Iluminarea mouse-ului, spre deosebire de tastatura uRage Exodus, este gândită cu cap, insa tot nu sunt mulţumit pe deplin. Lumina produsă de LED-urile de pe parţile laterale ale mouse-ului este de o intensitate mult mai mica şi cel mai important, nu este stridentă, însă nu dispunem de un switch on/off, iar pentru asta o să primească un mare minus.

Software

În cutia mouse-ului, pe lângă manual, mai gasim şi un mic CD cu softul de control al mouse-ului, numit uRage Reaper 3090. Acest soft se poate descărca şi de pe site-ul producătorului. Programul este foarte uşor de folosit, având 3 categorii mari şi late. Prima, Home, dispune de funcţii precum Backup, Restore şi Reset al profilelor mouse-ului. Cea de-a doua, DPI Settings, permite selectarea nivelelor de DPI, 4 la număr. Ultima categorie, Button Settings, permite configurarea butoanelor, putand salva 5 profile. Putem configura cele 2 butoane de pe partea laterală, click-urile şi rotiţa, cea din urmă având 3 moduri în plus – scroll down, scroll up şi scroll click. Ce nu mi-a plăcut a fost necesitatea restartării sistemului pentru instalarea soft-ului şi faptul că orice modificare duce la blocarea mouse-ului de aproximativ 4 ori, până la salvarea noilor modificări.

Experienţă în utilizare

Timp de 2 saptamani, cât am folosit acest mouse, jocurile în care le-am testat au fost Dota 2, League of Legends, Counter Strike : Global Offensive şi Torchlight 2. Pe toată această perioadă senzorul s-a comportat exemplar, neavând probleme precum miscări haotice sau imprecizia senzorului. Modul în care putem schimba DPI-ul este pe jumătate realizat cu bine. Sub scroll se poate găsi un buton pe care este inscripţionat “DPI”. În momentul in care apăsăm pe acesta, LED-ul de sub acest buton îşi schimbă culoarea, având 4 niveluri, reprezentate prin culoarea albastru închis, albastru deschis, verde şi rosu, aceste culori reprezentând rezoluţiile de 900, 1800, 2700 şi 3500 DPI.
Forma şi mărimea mouse-ului permit atât palm grip, cât şi claw grip. Grip-ul mouse-ului este ok, pe partea laterală a mouse-ului se pot găsi şanţuri care să ofere un grip mai bun. Tot aici, avem un material care se vrea a fi anti-alunecare, şi care işi face treaba cu brio. Mi-ar fi plăcut să testez mouse-ul vara, când in timpul sesiunilor de gaming transpiră mâna şi sunt puse la grea încercare astfel de materiale.
În privinţa ergonomiei nu sunt multe de spus, aici fiecare dintre noi având cerinţele proprii. Mouse-ul a fost folosit in sesiuni lungi de gaming, neavând dureri de articulaţii sau degete înţepenite, aşadar pentru mine uRage Reaper 3090 reprezintă un mouse confortabil.

Concluzii

Şi-a făcut sau nu treaba Hama uRage Reaper 3090? Da. Avem un mouse precis, cu 5 butoane programabile, cu o masă ce poate fi modificată şi in ultimul rând, confortabil. Singurele lucruri care îl trag în jos sunt lipsa switch-ului on/off al iluminării, soft-ul ce necesită restarturi si opriri ale mouse-ului pentru salvarea setărilor, lipsa unui indicator pentru valoarea DPI-ului şi sistemul de modificare al greutăţii puţin rudimentar. Sigur, aceste lucruri nu constituie din punctul meu de vedere lipsuri majore, insa o variantă cu aceste mici probleme rezolvate la pretul de ~120 de RON pe care il are uRage Reaper 3090 ar fi făcut din acesta un best-buy.
Având în vedere toate cele precizate mai sus, voi acorda mouse-ului Hama uRage Reaper 3090 nota 4 din 5.

About Andrei A.