ASUS Echelon Review - GameNation

Oct
06

ASUS Echelon Review

În mitologia greacă, PegASUS era întruchiparea vitejiei și a curajului. În ziua de azi, PegASUS este transpus in ASUS, un nume de referință din domeniul IT, a cărui produse au impresionat întotdeauna prin calitate, fiabilitate și performanță.
Produsele care au consacrat acest brand sunt plăcile video, plăcile de bază, laptopurile și mai nou gadgeturile, însă puțini știu însă că ASUS a avut vitejia de a intra pe tărâmul perifericelor de gaming.
Este un nume tânăr pe acest segment, însă până acum a reușit să atragă atenția prin intermediul a unui număr de 5 line-up-uri. Printre acestea se numără Echelon, o serie ce acoperă necesitățile pentru un arsenal complet de gaming, oferind produse precum headset-uri, tastaturi, pad-uri, mouși și chiar plăci de sunet.
Noi vom aborda mouse-ul și mousepad-ul, intitulate generic Echelon, iar în rândurile ce urmează vedem cum simplitatea și un design inspirat poate câștiga în favoarea bling bling-ului.

Construcție și design

Judecând după construcția și dotările oferite de mouse, se poate susține faptul că seria Echelon este destinată gamer-ilor cu un buget ceva mai restrâns. Mouse-ul în cauză îl putem cataloga drept un mouse generic, cu un design minimalist, fară margini inspirate din Batmobil, instalații de lumini luate din pomul de Crăciun sau culori din garderoba lui Nicky Minaj. Iar singura piesă de design constă într-un model grafic asemănător camuflajului de armată. Mulți ar spune că e ceva banal și simplist, însă las pozele să vorbească despre cum o astfel de inserție grafică îți poate fura privirea. Pe mine unul m-a vrăjit, poate și din cauza afinității mele pentru chestiile military style, însă toți cei care au avut contact vizual cu acesta și-au exprimat acordul cu privire la faptul că mouse-ul Echelon e chiar mișto. Pe lângă asta,folosește la suprafață un strat cauciucat care îi conferă la atingere o senzație catifelată, foarte plăcută.

IMG_4520IMG_4518IMG_4521IMG_4516

Din punctul de vedere al dotărilor, mouse-ul Echelon este „în rând cu lumea“, oferind 4 butoane programabile și un buton dedicat schimbării valorilor DPI, pe centrul mouse-ului. Lateralele nu aduc nimc spectaculos, regăsind 4 butoane programabile pe laterala stângă. Iar pentru a spori confortul, lateralele sunt acoperite cu un strat de cauciuc, cu inserții care au rolul de a îmbunătăți gripul. Întoarcem șoarecele pe burtă și ne întâmpină 3 pad-uri de teflon, senzorul laser dar și sistemul de ajustare a greutății, compus din 2 bucăti de metal a câte 10 grame fiecare și 2 bucăți de metal a câte 5 grame fiecare.

IMG_4524IMG_4519

Referitor la conectivitate, aceasta se compune dintr-un cablu USB matisat, cu o lungime de 1.8 m, rigid, chiar foarte rigid, și care se termină cu o mufă placată cu aur.

Software

Driverul mouseului Echelon este, dacă îmi permiteți, unul generic, cum se întălnește la alte produse de la Genius, A4Tech, ș.a.m.d.

Rudimentar, însă cuprinde toate aspectele necesare în customizarea acestuia, așezate în 3 categorii mari și late.

Customize

software

 

Cum face referire și denumirea, acest tab se ocupă de atribuirea unor funcții tuturor butoanelor cu excepția click-ului stânga. Pe lânga asta, acest tab permite customizarea și funcției de scroll up și down, funcție rar întălnită, chiar și pe modelele de top.

Performance

performance

Mergem mai departe la tabul Performance, care se ocupă de modificarea valorilor DPI-ul, de la 90 până la 5600 DPI în trepte din 90 în 90 DPI. În plus, putem modifica DPI-ul axei X & Y, distanța lift-off-ului, Polling Rate-ului (de la 125 Hz până la 1000 Hz) dar și funcția de Key Repeater.

Macro

macro

Ultimul tab, Macro, permite înregistrarea a unui număr de maxim 20 de combinații ale tastaturii și mouse-ului. Nu este cea mai extraordinară valoare de combinații, însă mai multe nu avem ce să cerem de la un mouse de buget.
ASUS Echelon mouse pad

Cei de la ASUS au furnizat, alături de mouse-ul Echelon, și mouse pad-ul din aceeași gama, pe care îl vom analiza în câteva idei mărunte.
Pentru început, nu se înlătură de la schema de culori a serii Echelon, fiind prezent același model grafic de tip camuflaj. În mod normal aceste inserții n-ar trebui sa cauzeze probleme senzorilor, însă vreo 2 șoareci din dotare au strâmbat din mustăți și au început să alerge de colo-colo când au dat de pătratele de pe suprafață. Apreciez în special atenția care s-a acordat la construcție, marginile suprafeței fiind cusute ca materialul textil să nu se destrame. Iar că veni vorba de material textil, suprafața este la fel de catifelată la atingere ca și mouse-ul dar și foarte sprintenă, fiind proiectată în special pentru viteză. De asemenea, mai trebuie menționat și faptul că baza este din cauciuc pentru un grip cât mai bun.

Experiența în utilizare

Experiența cu un anumit produs de gaming este una pur subiectivă, însă impresiile lăsate le puteți lua ca niște linii generale. Să începem mai întâi de toate cu ergonomia mouse-ului. Vă spuneam mai devreme că mouse-ul Echelon nu este vreo revelație în domeniul design-ului, acesta adoptând un stil clasic, minimalist, fără bling-bling-uri și tot felul de muchii. Este un mouse simetric, care poate fi folosit ore în șir fară a cauza dureri ale încheieturii, ajutat și de stratul de cauciuc ce sporește confortul. Se pliază cam tuturor tipurilor de prindere, însă preponderent este gândit pentru un claw-grip.

În materie de gaming, senzorul cu care este dotat ASUS Echelon s-a comportat ireproșabil, ajutat și de suprafața Echelon. Pe lângă dimensiunie generoase ale pad-ului care iți permit să te miști în voie, stratul de cauciuc oferă o aderență ridicată, astfel că stabilitatea nu reprezintă o problemă în timpul sesiunilor de gaming.

Revenind la mouse, a fost folosit într-o gamă mai largă de jocuri, precum FPS-uri(CS:GO, Bioshock Infinte), MOBA(Dota 2, LoL), RPG-uri(Torchlight) dar și RTS-uri(Company of Heroes). Cu 4 butoane customizabile, nu este cel mai recomandat produs pentru MOBA-uri sau RPG-uri, însă să nu uităm că este un produs average destinat gamerilor average.

 

Concluzie

Per total, mouse-ul și mouse pad-ul ASUS Echelon se dovedesc a fi niște tovarăși de nădejde în sesiunile de jocuri. Nu sunt cele mai performante produse, nu aduc vreo inovație în domeniu. De altfel, și prețul de 150 RON pentru mouse și 60 RON pentru pad sugerează faptul că sunt adresate jucătorilor casual, care nu cer performanța de la gear-ul lor. Calitatea construcției și materialele folosite aduc un mare plus, care îl deosebesc de restul mouse-urilor sau pad-urilor din aceeași gamă de preț. Aceasta, împreună cu schema grafică și funcționalitatea ireproșabilă, contribuie în final la notă generală a celor 2 produse din gama Echelon.

OgSNeN2

About Andrei A.