Allview Viva Q7 Review - GameNation

Sep
02

Allview Viva Q7 Review

Allview este o firmă românească, cu sediul în Brașov, care furnizează o multitudine de produse IT. O mare parte a produselor sunt destinate segmentului mobile, unde portofoliul acestora este alcătuit din produse pentru fiecare categorie, pornind de la produsele cu preț mic, entry level, până la produsele high-end, cu specificații foarte bune, dar la un preț mai ridicat. Toate au ceva în comun, și anume raportul calitate/preț foarte bun. Un detaliu important deoarece prin acest raport te poți impune sau nu pe această piață.
În ultima vreme cei de la Allview au scos două tablete interesante: Viva Q7 și Viva Q8. Acestea se adresează persoanelor cu un buget mai redus, care au nevoie de strictul necesar: filme, muzică, browsing și jocuri mai prietenoase cu resursele. Am avut plăcerea să testez timp de două săptămâni tableta Viva Q7. Impresiile despre acesta în cele ce urmează.
img_produs_2.png
Specificații
  • Procesor: Quad core Cortex A7 cu o frecvență de 1 GHz
  • Ecran: 7″ LCD IPS capacitiv cu rezoluție 1024 x 600 pixeli
  • Memorie internă: 8 GB, slot microSD pana la 32 GB
  • Memorie RAM: 1 GB
  • Conectivitate: Wi-Fi b/g/n, Bluetooth, microHDMI, microUSB
  • Cameră: 0.3 MP frontală
  • Baterie: 3000 mAh
  • Dimensiuni: 192.5 x 122 x 7.5 mm
  • Greutate: 282 grame
Construcție și design
Îmi cer mii de scuze pentru modul cum a ieșit unboxingul. Din cauza unor probleme, vocea originală se auzea foarte prost și astfel am fost nevoit să înregistrez pe moment vocea. Consider totuși ca e mai important conținutul decat palăvrăgeala mea.
Pot spune că tableta arată bine și se simte bine în mână, având o grosime de 7.5 mm și o greutate de 280 grame. Personal aș fi vrut să aibă colțurile mai rotunjite, dar în rest construcția și design-ul sunt reușite.
Porturile și butoanele sunt așezate pe o singură latură, acest lucru face ca accesarea lor să fie mai ușoară. Enumerăm aici butonul de pornit/oprit, portul microUSB, portul microHDMI, jack-ul audio și butonul Home. Butoanele de volum nu sunt fizice, acest aspect poate să fie neplăcut pentru utilizatori în anumite cazuri.
Difuzor, camera și display
Un capitol la care tableta Viva Q7 nu excelează. Aceasta dispune de o singură cameră de doar 0.3 MP dispusă în partea frontală. Sunt de acord cu lipsa camerei din spate care ar fi mărit prețul și nu ar fi adus un plus substanțial. În general utilizatorii de tablete nu fac poze cu cestea, dar foarte multe persoane folosesc serviciul Skype pe tablete, iar calitatea imaginii produsă de o cameră de 0.3 MP este insuficientă pentru o video conferință.
Nici difuzorul nu strălucește, iar aici am să acord un mare minus. Distorsionează îngrozitor dacă treci de 60-70% volum, iar sub această valoare se aude foarte încet și foarte prost calitativ. În schimb sunetul se aude foarte bine la căști, semn că chipsetul audio este capabil.
Display-ul salvează situația. Avem un ecran LCD de 7″ cu panel IPS cu o rezoluție de 1024 x 600 și cu o densitate a pixelilor de 169 PPI. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, specifice panelului IPS, iar culorile sunt redate corect cu toate că nu sunt cele mai vii.
Sistem de operare
Tableta vine cu sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean și se mișcă fluid, lag-ul fiind aproape inexistent. Browser-ul standard se miscă bine cu toate că am întâmpinat 2-3 crash-uri când am încercat să rulez un clip de pe YouTube.
Tableta dispune și de funcția Intelligent Backlight care reglează automat lumina de fundal și de funcția Smart Color care accentuează culorile. Apreciez faptul că se poate activa modul demo la aceste funcții, lucru care m-a ajutat să observ mai bine diferențele, iar diferențe există.
Avem și funcția Fast Boot prin care tableta ar trebui să pornească în 5 secunde, dar uneori durează cu câteva secunde mai mult.
Dintr-un review nu pot lipsi benchmark-urile, așa că voi atașa rezultatele obținute de tabletă în 3 benchmark-uri. Tableta nu dispune din păcate de funcția print screen, astfel am fost nevoit sa înregistrez video rezultatele din Antutu și Quadrant.
iumqaxD.png
Autonomie
Bateria de 3000 mAh rezistă în jur de 2-3 ore când tableta este folosită intens, în jocuri și cu luminozitatea la maximum, dar folosită pentru browsing și o sesiune de 10-15 minute de jocuri bateria poate rezista lejer o zi. Așadar autonomia este mulțumitoare având în vedere bateria de 3000 mAh.
Concluzie
Ei bine dragii mei, iată-ne ajunși la sfârșitul primului review marca GameNation. Am analizat și disecat tableta Viva Q7 și am ajuns la următoarea concluzie:
Tableta își atinge scopul cu succes, oferind o experiență în navigare și gaming fluidă, fără întreruperi sau lag, totul la un preț modest de ~600 lei. Nu pot uita camera frontală și marele aspect negativ, difuzorul ce distorsionează îngrozitor dacă volumul trece de 60-70%.
Din rezultatele testelor efectuate tableta Viva Q7 obține 3 stele GameNation din 5.
QSTkvYj.png

 

About Andrei A.