Jump to content

Welcome to GameNation
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

[Review] Logitech G400S

* * * * * 1 votes

 • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Blackz32

Blackz32

  Advanced Gamer

 • Administrator
 • 382 posts
Nu ştiu dacă există în lumea asta un gamer care să nu fi auzit de numele Logitech si de produsele sale, mai ales cele destinate gaming-ului.  Perifericile adresate jucătorilor au oferit întotdeauna un preţ cinstit, o calitate şi o performanţă fără cusur, fapt ce a contribuit la consolidarea brandului şi simpatia gamerilor faţă de produsele Logitech.
Mouse-ul de astăzi, G400S pe numele său, face parte din noul refresh al familiei de produse destinate gaming-ului, fiind urmaşul unui mouse pe care am avut onoarea să-l butonez şi pe care îl consider şi acum exemplar, Logitech G400. 
Vom vedea în cele ce urmează daca refresh-ul a fost de bun augur sau o încercare nereuşită de re-editare.
 
Specificaţii
 
Dimensiuni - 73 x 131 x 43 mm 
Greutate - 137 g
Rezoluţie maximă - 4000 dpi
Senzor - Avago S3095
Interfaţă - USB
Butoane programabile - 8
Polling rate - 1,000 Hz
 
Construcţie şi design
 
G400s_CTG.jpg
 
G400S foloseşte o schemă de elemente grafice care dă impresia de un produs futurist, specific noului refresh al liniei de periferice pentru gaming. Acest refresh vine cu un motto simplu si care transmite exact ceea ce trebuie, “Science wins”. Mi-a plăcut foarte mult faptul că s-a hotărât schimbarea logo-ului Logitech de pe G400 cu noul logo al refresh-ului, “G”, care stă falnic pe al nostru G400S. Tot pe partea superioară mouse-ul vine cu 6 butoane, 2 click-uri, scroll si 3 butoane. Butoanele dispuse intre rotiţa de scroll au functia default de a modifica rezoluţia mouse-ului, in timp ce butonul de sub butonul “DPI Down” are funcţia default de a reseta nivelul rezoluţiei la 800 DPI. Un mic inconvenient a fost faptul că butonul “DPI Up” trebuie apăsat mai tare si undeva la mijloc pentru a mari nivelul de DPI. Nu ştiu dacă această problemă e comună sau dacă exemplarul primit de mine suferă de această bubă.
Părţile laterale ale mouse-ului sunt acoperite cu un strat hidrofob, care împiedică lipirea mâinilor transpirate de mouse. Mouse-ul a fost alături de mine in sesiuni de peste 5 ore de gaming şi n-am avut experienţa neplăcută de mouse lipicios si umed, semn ca materialul işi face treaba impecabil. La prima vedere acest material hidrofob aduce mult a cauciuc, insa la atingere dăm peste o suprafăţă total diferită, foarte plăcută la atingere.
Întreaga suprafaţă a mouse-ului este acoperită cu un material “anti-amprente”, astfel că îndepărtarea acestora nu va fi o problemă.
Pe partea dreaptă sunt poziţionate 2 butoane a căror funcţii pot fi modificate după bunul plac in soft.
Pe partea inferioară mouse-ul vine echipat cu 3 patine din teflon, ce asigură un nivel de frecare minim. Producătorul se laudă ca aceste patine rezistă cel puţin 250 km, aşadar calitatea este la ea acasă.
Mai trebuie specificat faptul că masa mouse-ului nu poate fi modificată, acest lucru fiind un dezavantaj pentru unii dintre noi.
In privinţa conectivitaţii, G400S se conectează prin intermediul unui cablu USB, suficient ca lungime, însă foarte subţire şi fară sleeve, lucru ce i-ar fi dat un plus de rezistenţă si aspect vizual.
 
Software
 
Pentru modificarea butoanelor şi a funcţiilor aveţi nevoie de soft-ul Logitech Gaming Software, care de altfel înglobează toate perifericile Logitech. Nu mai sunteţi nevoiţi aşadar să descarcaţi şi un soft pentru tastatură, şi un soft pentru mouse în caz că folosiţi produse Logitech. Big like pentru asta!
Interfaţa este extrem de prietenoasă până şi cu cei începători in acest domeniu. Meniul este organizat in 3 sub-meniuri, Home, Customize buttons si Customize Pointer. Sub-meniul Home ne duce automat in Customize buttons, iar după cum îi spune şi numele, aici putem modifica funcţiile butoanelor. După cum am spus la începutul articolului, G400S dispune de 8 butoane programabile după bunul plac. Putem aloca oricărui buton comenzi precum Keystroke, Multi key, Text Block, Mouse function, Media, Hotkeys, Shortcut, Function şi Ventrilo, practic avem tot tacâmul.
În submeniul Customize Pointer se pot face modificări ale nivelelor de DPI(5 maxim), alocarea valorilor de DPI preferate la aceste nivele de DPI. Totodată se pot realiza modificări mai avansate precum nivelul Polling Rate-ului, setarea unor valori diferite de DPI pentru axa orizontală şi cea verticală dar şi dezactivarea acceleraţiei software a pointer-ului.
Din păcate LGS nu vine la pachet cu mouse-ul, astfel ca descarcarea lui este necesară pentru editarea acestor funcţii.
Puteţi accesa această galerie foto pentru mai multe poze.
 
 
Experienţă in utilizare
 
Spuneam mai sus ca G400S se trage dintr-o legendă. Ei bine, mai repet odată.
Mouse-ul a fost folosit timp de 3 săptămâni într-o varietate de jocuri, şi online, şi offline. În tot acest timp n-am putut găsi vreo hibă majoră in ceea ce priveşte precizia senzorului, forma, funcţionabilitatea şi calitatea şoricelului. Singurul dezavantaj îl poate constitui lipsa unui indicator al nivelului de DPI. Sigur, acest lucru poate fi rezolvat prin învăţarea pe de rost a setărilor din soft sau prin achiziţionarea tastaturii Logitech  G510S, însă nu ştiu câţi dintre noi pot oferi 500 RON pe tastatură sau preferă sa memoreze softul.
Logitech se laudă ca al lor G400S vine cu tehnologia Delta Zero, ce sporeşte precizia senzorului. Nu mi-am putut forma o părere exactă despre această caracteristică pentru ca nu am putut s-o identific. De fapt, nici nu cred că trebuie să-mi formez o părere, pentru că atâta timp căt la capitolul acurateţe senzorul se comportă impecabil, e clar că există ceva acolo care işi face treaba cu brio.
Forma şi dimensiunile mouse-ului îl fac perfect pentru prinderea de tip palm-grip. Poate fi folosit şi folosit claw-grip, însă de la un timp va fi foarte deranjant. Că tot veni vorba de confort şi ergonomie, G400S nu dă greş nici la acest capitol. Este sculptat astfel încât să te bucuri de un confort maxim, chiar şi în cele mai lungi sesiuni de gaming. 
 
Concluzii
 
De obicei, la alte produse îmi ia mai mult timp să trag o linie intre avantaje si dezavantaje. Nu şi în acest caz.
G400S înseamnă defapt un G400 foarte bine tweak-uit, iar asta nu înseamnă decât un lucru pozitiv.
Voi acorda nota 5 mouse-ului Logitech G400S şi mă aştept ca următorul membru al acestei familii să meargă pe aceeaşi linie pe care G400S a mers, şi anume tweak-uirea şi corectarea micilor probleme ale lui G400. În acel moment, vom putea vorbi cu siguranţă despre un mouse perfect.
Bravo Logitech!
 
ZXki4sY.png
 
 
 
 

 


 • IceMan, Mousey, bunny and 11 others like this

#2
Wulf

Wulf

  Fancy Nerd

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPip
 • 601 posts

Super tare !  Un old school adus inapoi la viata, cat despre review u got 5 stars !#3
dandi

dandi

  Random Player

 • Membru GameNation
 • PipPipPip
 • 95 posts

Acest mouse il detin acum,sunt foarte multumit de achizitie si merge excelent :)#4
Motanul Biped

Motanul Biped

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,171 posts

Felicitări pentru review. Totuși, mie personal nu prea îmi place fontul gigantic și mă cam deranjează atunci când citesc. Încearcă (dacă vrei desigur) să îl micșorezi sau cel puțin să folosești Times sau alt font similar dacă vrei să păstrezi dimensiunea. #5
bunny

bunny

  priest of the new disorder

 • Utilizator Premium
 • 3,136 posts

User's Awards

     

Frumos review, ca de obicei, Blackz.

 

Felicitări!

 

Eu am un G500s şi pot spune că e foarte foarte bun, aş zice că îşi merită banii deşi n-aş da atâţia pe un mouse. Ce bine că-i primit. :D#6
Blackz32

Blackz32

  Advanced Gamer

 • Administrator
 • 382 posts

@Heini - Mersi. Nu uita sa verifici review-ul la mouse-ul Hama daca inca nu ai facut-o, stiu ca te batea un gand sa achizitionezi un mouse de la ei.

@Motanul Biped - Caut momentan un font care sa aibe un aspect vizual placut dar si sa fie prietenos cu ochii. Cand gasesc formula magica editez toate articolele. Mersi de feedback :)

@bunny - Vine in cateva zile si un review la G500S. E foarte performant, insa are o mare buba care anuleaza titlul de produs premium.


 • bunny likes this

#7
Motanul Biped

Motanul Biped

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1,171 posts

Ciudat este că de pe tabletă se vede ok, plăcut la ochi ( Chrome, Mozila, Dolphin și barebone browser de la rom ) dar pe pe PC cu Chrome se vede aiurea, îngroșat.#8
Blackz32

Blackz32

  Advanced Gamer

 • Administrator
 • 382 posts

Am schimbat fontul. E mai ok asa?

In alta ordine de idei, zilele astea isi va face aparitia o tastatura foarte interesanta, asa ca mai aruncati un ochi din cand in cand prin sectiunea asta :)


 • Motanul Biped likes this

#9
IamLegend

IamLegend

  Overly Attached Geek

 • Membru GameNation
 • PipPipPipPipPipPip
 • 815 posts

Salut Blackz32,

In primul rand foarte bun review-ul dar parca totusi pare un pic subiectiv. Pari nostalgic cand descrii mouse-ul asta. :)

 

In al doilea rand, la ce pret a sarit pe rafturile magazinelor?

 

La prima vedere as zice  :

 

Pro : Materiale folosite si design la partea e grip.

 

Cons :  - Asezarea butoanelor DPI + / - . Au gandit prost faza asta. Nu e bine sa pui rotita intre cele 2 butoane pentru ca poti apasa pe ele accidental cand utilizezi rotita in focul luptei la jocuri etc. :))

 

Other : Am verificat pretul pe net. ~273 RON pe PCGarage. Pare destul de rezonabil pretul dar se mai putea taia din el. Totusi, Logitechul este o gama de periferice de gaming destul de scumputa.#10
Blackz32

Blackz32

  Advanced Gamer

 • Administrator
 • 382 posts

Asezarea butoanelor o fi ea prost gandita, insa e foarte bine implementata. Butoanele de Up si Down au "sweet spot-ul" in undeva in mijloc, deci mai greu sa schimbi DPI-ul apasand pe marginile butonului. Pe langa asta, butoanele au nevoie de o forta de apasare ceva mai mare, si iarasi, mai greu sa modifici rezolutia.